Kirjat

Kirjamessut 2016 / Mondo Vuoden Matkakirja kunniamaininta, Mikko Takalan, Sami Rekolan ja Tommi Anttosen tekemän maailman eri katukeittiöitä esittelevä Street Food puolestaan on näyttävä kirja, joka kuuluisi jokaisen reissaavan ruokafanin kirjahyllyyn”, raati perustelee. Kirjamessut 2015 Vuoden Kauneimmat kirjat: Rouhea ruokaraamattu vie katuruokamatkalle maailman ympäri. Vakuuttava visuaalinen tyyli pysyy koossa läpi kirjan. Käsintehdyt otsikot muodostavat mutkattoman parin houkutteleville katukeittiö- ja ruokakuville. Selän punainen kluutti ja kannen aihiolakkaus tuovat hienostunutta kontrastia rouheaan tyyliin. Reseptit ovat silti selkeästi luettavissa. – Suomen kirjataiteen komitea-
Moderni Tapas (2007) Ensimmäinen suomalaisen kokin kirja tapaksista! Uudessa espanjalaisessa keittiössä yhdistyvät laadukkaat raaka-aineet, niiden moderni valmistaminen ja ennakkoluulottomat makuyhdistelmät. Keittiön ydintä ovat tapakset tai pintxot, kuten niitä Kataloniassa ja Baskimaassa kutsutaan. Nämä hienostuneet pienet herkkupalat sopivat niin naposteltaviksi viinin kera kuin kokonaiseksi ateriaksikin. Tekijät: Sami Rekola, Sauli Kemppainen, Mikko Takala, Tommi Anttonen. Lue myös HS 26.4.2007 https://www.hs.fi/ruoka/art-2000004478302.html
Kala! – kaikki kalatiskin suosikeista pinnan alta pannulle (2017). Kala! vie lukijan ainutlaatuisella matkalla kalan ihmeelliseen maailmaan ja kertoo millaisia otuksia kala-tiskin suosikit ovat, mistä, miten ja kenen toimesta ne kalatiskiiin päätyvät. Ja ennen kaikkea Kalat! on pullollaan upeita ja kiinnostavia ohjeita, joilla kalatiskin suo-sikit muuttuvat herkullisiksi ruoiksi.Kala on nopeaa, helppoa, terveellistä ja ennen kaikkea herkullista ruokaa. Tarjonta markettien kalatiskeissä on monipuolisempaa kuin koskaan. Kalaa ja äyriäisiä saadaan tuoreena tiskiin kaikkialta maailmasta. Tämän päivän kala on tarjolla aloittelijallekin helppoina fileinä, monesti ruodottomana. Niistä kokkaaminen on helpompaa kuin moni arvaakaan.
Kana, kaikki kananpojasta (2017) Yksi lintu, monta tajunnanräjäyttävän herkullista ruokaa. Kanaa syödään kaikilla mantereilla, sen makumaailma on loputon. ”Kana – kaikki kananpojasta” kattaapöydän täyteen kanaruokia Tokiosta Teksasiin, Suomesta Souliin. Herkuttelun ohella tutustutaanmaailman parhaisiin kanaravintoloihin, broilerin kiehtovaan historiaan ja tavataan alan ammattilaisia, jotka huolehtivat siitä, että kanaa löytyy kauppojen hyllyiltä.